Zondag 16 april 2023 Kennemer Vogeldag

Vier natuurorganisaties organiseren elk jaar de ouderwets gezellige Kennemer Vogeldag in en om Fort benoorden Spaarndam. Ze doen dit onder de titel 100% Kluut. De dag staat bol van activiteiten voor jong en ouder met (fiets)excursies, kinderspeurtocht, vogelverhalen, lezingen, tentoonstelling, uilenballen pluizen, vogeldemonstraties, vogelobservatiepunt ‘Big Sit’ bij Landje van Gruijters en diverse kramen met informatie over vogelskijken en cultuur. De hele dag van vogels genieten in een uniek landschap!

Toegang en deelname aan alle activiteiten zijn gratis. Vooraf reserveren is alleen nodig voor de VROEGE fietstocht om 7.00 uur. Informatie hierover volgt. Wij adviseren om met de fiets te komen, naar de Redoute bij Spaarndam. Bij het Fort is geen parkeergelegenheid. Mensen met auto’s worden verwezen naar het parkeerterrein van de Westbroekplas (Dammersweg 100, Velserbroek). De groene looproute (ongeveer 10 minuten naar het Fort) is aangegeven met borden.

Dit jaar is er voor het eerst een natuurfotowedstrijd. Je kunt er mooie prijzen mee winnen. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie bij Berna van Baarsen (mail of 06-24624622).

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds Van Zanten – Jan Pieter van Vrede Fonds, bijdragen van Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland, IVN Zuid-Kennemerland, Vereniging Behoud de Hekslootpolder en Stichting Duurzaam Natuurbeheer Landje van Gruijters, en de inzet en het enthousiasme van veel natuurgidsen en andere vrijwilligers.

Loop de wandelroute met ‘gids’

Er is een wandelroute ontwikkeld rond het Landje van Gruijters met informatie over de vogels die je onderweg kan zien en over de cultuurhistorische aspecten van het gebied. De route is te vinden in de IVN Route app.

Lees hier het verslag van de Kennemer Vogeldag in 2022.

Kennemer-Vogeldag-2022-Lida-Zaremba-6

Image 1 of 36