Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland

Jeugd

De 12 dingen die je moet weten over de Jeugdvogelclub van Zuid-Kennemerland:

 1. Elke tweede zondagochtend van de maand gaan we op stap in een natuurgebied rondom Haarlem. Alleen in de maanden juli en augustus niet. En soms zijn er extra activiteiten.
 2. We gaan meestal wandelen, soms hebben we een binnenactiviteit (bijvoorbeeld uilenballenpluizen in de winter), en soms gaan we op de fiets. Dat staat er dan duidelijk bij.
 3. Het programma staat op de website, en je kan een mail ontvangen als je dat wilt. Geef je daarvoor op via jeugdvogelclub@gmail.com. Aan- of afmelden voor een activiteit is niet nodig, maar mag natuurlijk wel.
 4. Iedereen van 10 t/m 13 jaar kan mee. Iets jongere kinderen mogen ook wel mee, als ze maar zelfstandig zijn. Ben je iets ouder? Overleg dan even.
 5. We letten natuurlijk op vogels, maar ook zoogdieren, planten en andere bijzondere dingen in de natuur krijgen onze aandacht. Het is altijd spannend wat we tegen komen tijdens de excursie.
 6. De activiteiten worden begeleid door ervaren leden van de Vogelwerkgroep. We zijn altijd met minimaal twee begeleiders. Annemarijn is begonnen als lid van de Jeugdvogelclub. Leuk hè? Soms is er ook een externe gids.
 7. Je kan betalend Jeugdlid worden van de Vogelwerkgroep voor € 8 per jaar. Dan ontvang je ook ons blad de Fitis. Maar verplicht is het niet. Iedereen mag mee.
 8. Veel kinderen worden gebracht en gehaald door een ouder. Bedenk dat wij altijd wachten tot elk kind is opgehaald. Stressen in de file is dus niet nodig.
 9. De excursie gaat altijd door, ook met minder weer. Pas daarop wel je kleding aan.  Denk ook aan wanten om je handen warm te houden. Ook waterdichte schoenen zijn handig. Een korte broek is onhandig want we lopen soms door de Duindoorns of Brandnetels.
 10. Halverwege onze tocht, schenken we chocolademelk of een sapje. Traditioneel wordt daarbij een Bastogne koek gegeten. Zelf eten en drinken meenemen is altijd goed.
 11. We zetten een verslag met foto’s van onze natuurtochten op deze website (en soms ergens anders). Wil je niet herkenbaar in beeld? Prima, maar geef dat even door. jeugdvogelclub@gmail.com
 12. Heb je geen eigen verrekijker? Er zijn altijd enkele verrekijkers te leen. Zeg dat even bij het begin van de excursie. Wil je zelf een verrekijker kopen? Hier krijg je wat tips

De leiding

Annemarijn Sintenie, Erwin Robbertz, Johan Stuart (mail). Telefoon 06-12984385.