Geschiedenis

Pestvogel2_GDe Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland werd opgericht op 14 september 1951 onder de naam Vogelwerkgroep Haarlem. Vanuit de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Haarlem werd het initiatief genomen om een aparte vogelwerkgroep op te richten. De huidige naam, die beter aansluit bij het werkgebied, werd aangenomen in 1988. Op dit moment telt de vereniging ruim 500 leden.

De Vogelwerkgroep is een vereniging en de leden hebben via de Algemene Ledenvergaderingen zeggenschap. Deze worden twee keer per jaar gehouden in NME-centrum Ter Kleef.

Meer over de geschiedenis van de Vogelwerkgroep kunt u lezen op de volgende pagina:

Samenwerking

De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is lid van de Samenwerkende Vogelwerkgroepen Noord-Holland (SVN). De SVN is één van de Provinciale Organisaties Flora Fauna in Noord-Holland. (POFF). De POFF doet in samenwerking met Landschap Noord-Holland twee dingen: uitgeven van het blad Tussen Duin en Dijk over de Noord-Hollandse natuur in al haar facetten en het organiseren van de Noord-Hollandse Natuurdag. Deze is een keer in de twee jaar.