Vacature manager Vogelhospitaal Haarlem

Stichting Vogelrampenfonds, het Vogelhospitaal in Haarlem, is een zelfstandige stichting die zich bezighoudt met de opvang van in het wild levende vogels die in nood verkeren. De opvang is gericht op het opvangen, verzorgen, revalideren en weer vrijlaten van zieke, verweesde en/of gewonde in het wild levende vogels. Dat wordt gerealiseerd door twee fulltime medewerkers en met de inzet van een grote groep betrokken vrijwilligers. In verband met een aanpassing van de organisatiestructuur zijn wij op zoek naar een

MANAGER BEHEER

(16-20 uur per week, 3 à 4 dagen aanwezig)

De manager beheer is verantwoordelijk voor een goed functionerende vogelopvang in de breedste zin van het woord, is aanspreekpunt voor het bestuur en legt verantwoording af aan het bestuur.

De manager beheer geeft leiding aan de dagelijkse operatie van de opvang en aan eventuele projecten. De focus van deze functie zal gericht zijn op het faciliteren van de verschillende processen binnen de opvang zodat deze goed verlopen en voldoen aan de afspraken die zijn vastgelegd in de protocollen voor het geven van dieren(nood)hulp. Naast de interne contacten onderhoudt de manager ook contact met externe stakeholders en zal tevens het bestuur ondersteunen met de fondsenwerving.

De manager beheer draagt zorg voor het op peil houden van het kennisniveau van de medewerkers, vrijwilligers en/of stagiairs, opdat de kwaliteit van de zorg voor de vogels gewaarborgd blijft. De manager zorgt dat er voorlichting en educatie wordt gegeven over de wilde flora en fauna.

De manager beheer is eindverantwoordelijk voor het algehele beleid en functioneren van het Vogelhospitaal en rapporteert aan het bestuur van de Stichting. Hij/zij geeft direct leiding aan de medewerkers van het Vogelhospitaal en een aantal vrijwilligers.

Opleiding en Ervaring

  • Relevante hbo- of academische opleiding, bij voorkeur hbo-diermanagement of (para) veterinair met relevante ervaring
  • Digitaal vaardig
  • Ervaring met het leidinggeven aan een organisatie met vrijwillige medewerkers
  • Ervaring met het werken met (wilde) dieren is een pre
  • Ervaring met fondsenwerving is een pre

Specifieke kenmerken

– Initiërend, zelf startend.
– Sociale vaardigheden voor het motiveren, coachen en instrueren van medewerkers en de samenwerking met het bestuur
– Managementvaardigheden voor het leidinggeven en aansturen van de organisatie
– Analytisch
– Stressbestendig en om kunnen gaan met wisselende seizoendrukte

Wij bieden een uitdagende en zelfstandige functie in een boeiende werkomgeving met veel afwisseling. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afhankelijk van kennis en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband, voor de duur van 6 maanden.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Nancy Bromet of Gea Kuiper (bestuursleden), te bereiken via dit e-mailadres. Ook is op aanvraag een uitgebreid functieprofiel beschikbaar.

Wil je het Vogelhospitaal komen versterken, dan graag een motivatiebrief voorzien van cv voor 25 januari 2021 naar bovenstaand e-mailadres.