Boek over de vogels van de Zuidpier van IJmuiden

In betrekkelijke stilte hebben drie bekende Zuid-Kennemer vogelaars gewerkt aan een boek over de vogels van de Zuidpier van IJmuiden. De Zuidpier en het brede strand is voor veel vogelaars dé plek om vogels te kijken, vooral tijdens de trektijd. Doordat de Zuidpier 1,5 kilometer de Noordzee insteekt, kan je er veel en makkelijk kust- en zeevogels zien. En je komt er regelmatig verdwaalde trekvogels tegen. Voor hen is de Zuidpier een baken in zee.Vogelaars uit het hele land komen hier naar toe om vogels te kijken. De samenstellers van het boek hebben een selectie van foto’s gebruikt. In totaal hebben zo’n 60 fotografen meegewerkt aan deze uitgave.

Het boek bevat informatie over de meer dan 300 vogelsoorten die hier zijn gezien. Wat te denken van een kerkuil die over zee komt aanvliegen, een winterkoning die in slaap is gevallen na een lange tocht, of de enige waarneming van een Siberische Grijze Ruiter! Er is werkelijk altijd wat te beleven! En dit alles in het rauwe landschap met Tata Steel als skyline.

De auteurs komen er bijzonder vaak om zeevogels te kijken en te fotograferen. Dick Groenendijk en Roy Slaterus tekenden voor de soortteksten en Jelle van der Helm verzorgde de fotoselectie.

Met korting voor leden Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland
Het boek ligt voor € 24,90 in de boekhandel. Leden van de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland kunnen het boek met korting afhalen. Hun prijs is € 20. Ophalen kan bij onderstaande bestuursleden. Het is wel verstandig vooraf even te bellen en neem gepast geld mee.

  • Nico de Bont, Kerkplein 2, VELSEN-ZUID, telefoon 06-11731001. Route
  • André Broekmans, Kazerneplein 7, HAARLEM, telefoon 06-10139041. Route
  • Chris Brunner, Bos en Vaartstraat 22, HAARLEM, telefoon 023-5320911. Route