Peter van Spanje op 80 jarige leeftijd overleden

Na een langdurige ziekte is in augustus 2018 Peter van Spanje op 80 jarige leeftijd overleden. Peter was lid van de Vogelwerkgroep sinds de jaren ’60. Hij trok veel op met met zijn vogelvrienden Hans Vader, Fred Koning en Harm Niesen.
Als actief ringer op het Ringstation in de Amsterdamse Waterleidingduinen was hij in 1965 pionier in het produceren van vogelgeluiden met bandrecorders om Graspiepers te kunnen ringen. Dat bleek zeer succesvol en leidde ertoe dat gebruik van levende lokvogels niet meer nodig was. 
Ook was Peter een filmer. Hij filmde bijvoorbeeld de bouw van de vinkenbaan in de Amsterdamse Waterleidingduinen en maakte natuurfilms in de duinen, waarvan er een nog te zien is in het bezoekerscentrum van Waternet. 
Als natuurfilmer bezocht hij De Beer, de ganzen bij het Volkerak en vooral zijn geliefde Ameland. Later bezocht hij met zijn vrouw Lenie en kinderen Paulien en Martin vooral Zwitserland. Peter is op woensdag 22 augustus 2018 gecremeerd in het crematorium aan de Vergierdeweg in Haarlem-Noord.

De foto is gemaakt voor de kast met prijzen die hij won met zijn natuurfilms.