Landelijke Dag van Sovon

De Landelijke Dag van Sovon is de dag voor actieve vogelaars in Nederland. De volgende editie is op zaterdag 26 november 2022.

Tijdens de Landelijke Dag kun je een inspirerend programma verwachten met lezingen van goede sprekers. Dit jaar hebben we speciale aandacht voor soortgericht onderzoek en vogelgriep en is er een parallelprogramma’s van de Nederlandse Ornithologische Unie NOU) over verstoring.

De dag is van 10.00 – 17.00 in De Reehorst in Ede. Deze locatie ligt op loopafstand van station Ede-Wageningen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid. De lezingen van voorgaande jaren zijn terug te vinden op het YouTubekanaal van Sovon.

Toegang

Kaarten voor de Landelijke Dag kosten 15 euro. Dit bedrag is inclusief koffie en thee gedurende de dag. Vrijwilligers en leden van Sovon, de NOU en Vogelbescherming betalen 10 euro.

Ook dit jaar is er een jeugdprogramma voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Ga ‘s ochtends op pad om te helpen met het ringen van vogels voor onderzoek. Daarna is er een verhaal over de Oehoe en ga je creatief aan de slag. Deelname kost 5 euro, inclusief lunch.

Meer informatie is te vinden op de website van Sovon