Jonge vogelaars welkom bij Jeugdvogelclub

U kent ze vast wel, kinderen die niets liever doen dan buiten zijn, beestjes zoeken, het liefst naar natuurfilms kijken en heel blij zijn als ze een dier dichtbij zien. Voor die kinderen is in 2007 de Jeugdvogelclub opgericht. We trekken elke tweede zondag van de maand met de kinderen de natuur in en ontdekken samen van alles. Spelenderwijs leren de kinderen veel over de natuur rondom Haarlem. We kijken natuurlijk naar vogels, maar ook alle andere aspecten van de natuur krijgen aandacht. 

Vogelen is besmettelijk

Jeugdvogelclub-leden raken zo enthousiast over de natuur dat ze vaak boswachter willen worden of biologie gaan studeren. De leiding van de Jeugdvogelclub bestaat dan ook uit oud-Jeugdleden en enkele oude rotten in het vogelen. De kinderen waar we ons op richten zijn zo tussen de 10 en 13 jaar oud. Hier staat het programma voor 2017. Meedoen kan zonder verplichtingen. Een keer op proef mee gaan kan sowieso. Hier staan veel foto’s van onze activiteiten.

Schermafbeelding 2017-09-02 om 16.12.11Leuk informatiepakket: de Reuzenalk

Samen met de Vogelwerkgroep Alkmaar is de Reuzenalk ontwikkeld. Dit is een leuk blad vol vogelweetjes, vragen, een quiz en knutselideeën. Echt iets voor jonge vogelaars. Vraag het eerste nummer kosteloos aan op dit e-mailadres (j.stuart@planet.nl). Vergeet niet het adres te vermelden.