Jeugdvogelclub op zoek naar Bokje

Op zondag 11 oktober gingen we met Johan en Erwin naar de pier. Eerst gingen we een klein stukje de duinen in en daarna naar de pier een beetje uitwaaien. Dat laatste kun je wel zeggen, want het woei erg hard en de golfen beukten tegen de pier aan. We hadden twee keer en zeehond gezien.  Een keer heel dichtbij. We hebben een Steenloper en een Groenling en heel veel Aalscholvers en Spreeuwen gezien. Daarna gingen we naar het Kennemermeer, daar was het erg zompig en nat. We hebben daar een droebeltje Tafeleenden gezien en daar hebben we ook de Rietgors gezien, dat was erg gaaf.

We zijn helemaal het meer rond gelopen, onderweg hoorden we de Waterral maar we zagen hem niet. Daarna waren we op zoek naar een Bokje. Een Bokje is een klein vogeltje die volledig vertrouwt op zijn schutkleur. Daardoor kan je hem wel van anderhalve meter fotograferen omdat hij denkt dat je hem toch niet ziet.

Zijn leefgebied is een moerassig gebied met veel water en dichte begroeiing dus dat gebied was perfect voor hem. Nog een leuk feitje is dat hij niet fluit dus daardoor was hij ook moeilijk te vinden. We zochten door op een linie te lopen zodat we meer kans hadden om hem te zien.

Het was een hele leuke ochtend met Johan en Erwin. Tom en Gijs Wilmink