Excursieprogramma tot en met 8 oktober

Nu de coronamatregelen geen beperking meer opleggen voor de groepsgrootte kunnen we weer gezamenlijk op pad. Aanmelding voor alle excursies blijft noodzakelijk. Mogelijk zal het aantal deelnemers beperkt moeten worden. Tijdens de excursies zal de 1,5 meter in acht genomen worden.

Meld je aan voor de excursies via mail en vermeld naam en mobiel telefoonnummer.

Zondag 21 augustus | Westhoffplas Houtrakkerbeemden

De akkers aan de Noorderweg zijn inmiddels omgevormd naar nieuwe ‘zoute’ natuur. Zowel in de zomer als in de winter is dit rijk aan vogels. Rond dit gebied gaan we op zoek naar de nu verblijvende vogels. Vertrek om 09.00 uur vanaf het parkeerterrein Footgolf aan de Noorderweg in Spaarndam tegenover het Groene Schip. Aanmelden uiterlijk donderdag 18 augustus via activiteitencommissie@vwgzkl.nl. vermeld naam en 06-nummer. Excursieleider Jacob Bruin.

Zaterdag 27 augustus | Vogelringstation Amsterdamse Waterleidingduinen
We wandelen in 20 minuten naar het vogelringstation en krijgen daar tijdens het ringen uitleg van de vrijwilligers. Het doorgaan is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Vertrek 08.00 uur, toegangskaart AWD € 1,50 en parkeerkaart € 2,00. Aanmelden uiterlijk woensdag 24 augustus. Vermeld je mobiele telefoonnummer. De vertrekplaats zal aan de deelnemers gemeld worden.

Zondag 18 september | Texel
In deze tijd van het jaar zitten er veel steltlopers op het eiland (zoals Zilverplevier en Kanoet) en zangvogels (zoals Tapuit, Gele Kwikstaart en Grasmus). Als het weer het toelaat gaan we op de fiets het eiland over, anders met de auto. Als we met de fiets gaan zijn de kosten: 2,50 euro per persoon voor de boot plus huurkosten fiets of 5 euro voor een oversteek met fiets. Als we met de auto het eiland op gaan dan kost dat 37 euro (auto plus passagiers). Vervoerskosten svp afrekenen met de chauffeur. Streven is de boot van 9:30 uit Den Helder te nemen en de boot terug van 17:00 uur. Maximaal aantal deelnemers: 20.

Verzamelen om 7:45 bij de McDonald’s, Vlietweg 16, 2071KW Santpoort-Noord tussen Haarlem-Noord en Velserbroek. Bij aanmelding graag je mobiele nummer doorgeven, ook of je wilt rijden en hoeveel passagiers je mee kunt nemen en of je een fiets met of zonder versnelling wilt of een elektrische fiets. Aanmelden via activiteitencommissie@vwgzkl.nl uiterlijk zaterdag 10 september. Excursieleiders: Eef van Huijssteeden en Henk Boersbroek.

Zaterdag 8 oktober | Samen vogelen Zuidpier IJmuiden
Afhankelijk van het weer kunnen we diverse vogels waarnemen zoals Steenloper, Paarse Strandloper en Oeverpieper. Misschien op afstand Jan van Genten. Soms bruinvissen en zeehonden. Bij sterke wind of gevaarlijke deining wordt de pier gesloten. Op de website van de IJmuider Reddingsbrigade, www.ijrb.nl, is te zien of de pier geopend is. We kunnen dan een rondje Kennemermeer maken. Vertrek 09.15 uur na aankomst bus 382 vanaf de bushalte IJmuiden aan Zee, IJmuiden. Gelegen aan het eind van het parkeerterrein. Auto betaald parkeren. Excursieleider Rino Abrahamse