Excursie programma komende periode

Vanwege de onzekerheid over de coronamatregelen die nog steeds gelden, vinden de excursies in de omgeving plaats en is aanmelding noodzakelijk. Mogelijk zal het aantal deelnemers beperkt moeten worden. Leden van de VWGZK hebben voorrang. Tijdens de excursies zal de 1,5 meter in acht genomen worden.

Meld je aan voor de excursies via mail.

Zondag 14 november 2021 Zuidpier IJmuiden
Afhankelijk van het weer kunnen we winter- en trekvogels waarnemen. Vaak

Steenlopers, Paarse Strandlopers en Oeverpiepers. Misschien op afstand Jan van Genten. Soms Bruinvissen en zeehonden. Bij sterke wind of gevaarlijke deining wordt de pier gesloten. Op de website van de IJmuider Reddingsbrigade, www.ijrb.nl , is te zien of de pier geopend is. We kunnen dan een rondje Kennemermeer maken. Vertrek 09.15 uur vanaf bushalte Strand IJmuiderstrand (na aankomst van bus 382), gelegen aan het eind van het parkeerterrein. Auto: betaald parkeren. Bij aanmelding s.v.p. mobiel telefoonnummer vermelden. Excursieleider: Rino Abrahamse.

Zuidpier. Foto: Ton Lansdaal

Zaterdag 11 december 2021 Elswout
Elswout is een oude buitenplaats met parkachtige begroeiing dat alleen al een wandeling waard is maar waarbij we ook diverse vogels van oude bossen tegen kunnen komen. Vertrek 09.00 van ingang Elswout, Elswoutlaan 14, 2051 AE Overveen. Bij aanmelding s.v.p. mobiel telefoonnummer vermelden. Excursieleider: Johan Stuart.

Elswout. Foto: Ton Lansdaal