23 t/m 25 okt. 2020: Weekend Kraanvogels Duitsland (afgelast)

Op ongeveer 4 uur rijden in Duitsland ligt een Natura 2000-veengebied dat sinds ongeveer 1970 nat gehouden wordt. Ieder najaar vetten tienduizenden Kraanvogels zich op voordat ze verder naar het zuiden trekken. Overdag treffen zoeken ze voedsel op de maisakkers waar ze zich voeden met oogstresten, insecten en op de grond levende dieren. In de avond trekken ze in groepen naar de slaapplaatsen. Het uitvliegen in de vroege ochtend is een spectaculaire gebeurtenis. In de Natura 2000-gebieden zijn verder Klapeksters, Kiekendieven, ganzen en gorzen en heel veel andere soorten vogels waar te nemen.

De activiteitencommissie organiseert in nauwe samenwerking met de kampjescommissie van vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober 2020 een weekend. We verblijven midden in het gebied op een locatie in Kirchdorf. Dit wel onder voorbehoud gezien de corona-crisis.

De kosten voor dit reisje bedragen in totaal ongeveer € 200 per persoon op basis van tweepersoons kamer. Wil je een eenpersoonskamer dan betaal je € 32 extra. Dit is inclusief excursies, 2 overnachtingen met ontbijt, 2 maal diner en een lunchpakket. Dranken zijn voor eigen rekening en de benzinekosten zijn af te rekenen met de chauffeur.

Heb je zin om mee te gaan? Reserveer dan snel door een mail te sturen naar Hans Limper hanslimper@planet.nl. Geef daarbij op of je zelf rijdt (en hoeveel mensen je mee kan nemen), of dat je graag mee rijdt. Wie op tijd is, krijgt een mail met het verzoek om € 100 aanbetaling over te maken. Let op: wie het eerst komt, het eerst maalt. Er kunnen maximaal 19 mensen mee. De aanmeldingen boven de 19 komen op een reservelijst. Als er na een maand nog geen aanbetaling is ontvangen, worden mensen van de reservelijst ingedeeld. Vermeld ook of je een 1- of 2-persoons kamer wil boeken.
Deelname geschiedt op eigen risico volgens de voorwaarden zoals vermeld in de Fitis. Lees ook het bericht hieronder. 

Activiteitencommissie, Hans Limper, telefoon 06-1284 0449.

Kraanvogels