19 eeuwse eierverzameling komt boven water

Mensen benaderen onze voorzitter Martijn Korthorst met de meest uitlopende vragen. Een opmerkelijk bericht kwam op 26 november 2018 van Marjon Reimert van Hoogesteijn & Potma notariaat. Het notariskantoor was belast met het afwikkelen van een nalatenschap en bij het ontruimen van de berging vonden ze een collectie eieren. Of wij interesse hadden…

Natuurlijk hebben we die, maar ons enthousiasme bedaarde wel toen bleek dat er geen gegevens bij de eieren zijn. Dus geen vinddatum, geen soort en geen plaats. Wel meldde het notariskantoor dat deze eieren van rond 1850 zijn. Op sommige eieren staat met potlood geschreven: bergkip, ooijevaar en gans. De naam van de gever geeft het notariskantoor om privacy-redenen niet.

Na een emailwisseling met onze archivaris Ruud Vlek zijn de eieren verhuisd naar het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. Daar hebben ze een vergunning en zullen ze goed bewaard worden. Heb je nadere informatie over de eieren, dan horen we dat graag. En hulde voor het notariskantoor dat ze de waarde hebben ingezien!

Eierverzameling uit ca. 1850