Weekend Drents-Friese Wold en Fochteloërveen – JAAR UITGESTELD

Vanwege de corona-maatregelen is het kampje in mei 2020 afgelast. We onderzoeken een jaar uitstel naar mei 2021. Mensen die zich ingeschreven hadden, krijgen daarover persoonlijk bericht.

Dit jaar is de keuze voor het kampje van de Vogelwerkgroep gevallen op de grote natuurgebieden op de grens van Friesland en Drenthe. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het gebied bestaat uit 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Het Fochteloërveen is een 2500 ha groot natuurgebied en geldt als een van de best bewaarde hoogveengebieden in Nederland. Er worden veel bijzondere vogels gezien. De Kraanvogel broedt er en er worden elk jaar Slangenarenden gezien. De Adder en Ringslang komen er namelijk in redelijke aantallen voor. We maken een goede kans op Grauwe Klauwier, Paapje en Geoorde Fuut. In de bossen, plassen en zandverstuivingen van het Drents-Friese Wold maken we kans op Raaf, Zwarte Specht, Geelgors, Nachtzwaluw, Draaihals en Wespendief. Op de heide en zandverstuivingen broeden nog Tapuiten en er is een plas waar al jaren de Roodhalsfuut broedt. Ook leeft hier de Hazelworm. Beide gebieden zijn gelukkig Natura 2000 en dus goed beschermd. We gaan ze zoveel mogelijk op de fiets verkennen.

Praktische gegevens
Het weekend duurt van donderdag 14 t/m zondag 17 mei 2020. We verblijven in een groepsaccommodatie in Appelscha met kamers voor 2 personen. Er is geen mogelijkheid om te kamperen. Kosten bedragen ongeveer € 235. Dit is inclusief alle maaltijden, koffie en fietshuur, maar exclusief de autorit ernaartoe. Reken op ongeveer € 27 daarvoor. Die dien je zelf met de chauffeur af te rekenen.
Heb je zin om mee te gaan? Reserveer dan snel door een mail te sturen naar Eduard Hoek (eduardanne-marie@outlook.com). Geef daarbij op of je zelf rijdt (en hoeveel mensen je mee kan nemen), of dat je graag mee rijdt. Wie op tijd is, krijgt een mail met het verzoek om € 100 aanbetaling over te maken. Let op: wie het eerst komt, het eerst maalt. Er kunnen maximaal 25 mensen mee. De aanmeldingen boven de 25 komen op een reservelijst. Indien er na een maand nog geen aanbetaling is ontvangen, kunnen mensen van de reservelijst ingedeeld worden.

Kampjescommissie
Eef (06-25519438), Eduard (06-28784103), Annemieke (06-27383337), Annegreet (06-22038820) en Johan (06-12984385).